Najlepše more na svetu?

landara crveno more

Ako volite da putujete verovatno ste bar nekada razmišljali o tome koje more vam se najviše dopalo. Boja, temperatura, obala i najvažnije ( bar meni ) podvodni svet su nešto što je presudilo da budem zaljubljena u Crveno more. Moj prvi odlazak na ovo more bio je pre pet godina i zaista, bila je to ljubav na prvi pogled. Znala sam da ću se vratiti.

Landara ronjenje

Doduše, ne ovoliko puta, ali recimo da smo Crveno more i ja u jednoj skladnoj vezi koja će da traje. Sve se uozbiljilo kada sam otišla na prvo ronjenje, a koje je bilo u okviru kursa koji je u teorijskom delu bio u Beogradu, a u praktičnom upravo na Crvenom moru. Prvi put kada sam otišla ispod površine znala sam da je to ljubav za ceo život.

landara ronjenje

U mom slučaju ronjenje je svojevrsno uživanje u onome što ne možete da vidite i iskusite svaki dan. Takođe, i jedna sjajna vežba samokontrole, jer onog momenta kada zaronite počinju da važe potpuno druga pravila. Ništa se ne radi na brzinu, nema naglih pokreta, panike i drame, jer sve to može da vas ozbiljno ugrozi. Kada uđete u taj svet više nema povratka – ili ste ronilac ili se više nikada ne vraćate ispod površine. Jednostavno nema sredine.

Landara-raza-ronjenje

Ako se ispostavi da ste ronilac i onda to zaista i postanete, otkrićete sasvim novi svet koji vam je na dohvat ruke, ali nikada na raspolaganju, jer u njemu treba da uživate i ostavite ga tu bez skrnavljenja za neke nove zarone i nova iskustva.

O ronjenju će biti reči u nekim novim postovima, a o njima će vam pored mene pričati ljudi koji su pravi majstori u ovom sportu…

Landara-ronjenje-3

Dragana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *